Cum se întreține folia dublă de acoperire a solarului

Începutul de sezon horticol este momentul potrivit pentru a verifica starea completă a solarului și, mai ales, folia de acoperire. Îngrijirea foliei duble să fie o prioritate! Trebuie avut grijă de ea pe toată durata anului. Dacă utilizați folie triplustratificată profesională, veți putea beneficia de o durată de viață a acesteia de cel puțin 5-7 ani. Dacă puneți în practică cele 5 sugestii de întreținere de mai jos, puteți chiar să prelungiți această durată. Și în plus, proprietățile foliei vor fi puse în valoare.

1. Utilizați aer rece și uscat pentru umflarea foliei duble

Contează mult aerul cu care umflați perna dintre cele două folii. Utilizați aer din exterior, care este mai răcoros și mai uscat decât cel din interiorul solarului. În felul acesta, se reduce umezeala care s-ar putea forma între cele două folii.

2. Modernizați sistemul de umflare a foliei

Fiți la curent cu oferta de sisteme de umflare pentru folia dublă și asigurați-vă că utilizați kituri de inflare potrivite foliei pe care o utilizați. Pentru etanșeitate folosiți seturi de profile speciale cu baghete de PVC.

3. Lăsați spațiu corespunzător între folii

Regula de bază este ca spațiul dintre cele două straturi de folie să aibă o grosime de 15 - 20cm. Utilizați un presostat care să indice constant presiunea și să regleze gradul de umflare a pernei de aer.

4. Protejați folia de chimicale dăunătoare

Folia este proiectată ca fiind stabilizată UV, aceasta însemnând că rezistă efectelor de deteriorare ale razelor solare. Anumite substanțe chimice, precum sulful sau clorul, pot dezactiva inhibitorii de ultraviolete din folie și să scurteze durata de viață a foliei. Țineți chimicalele dăunătoare la distanță de folie!

5. Nu utilizați țevi din PVC în contact cu folia

Țevile din PVC nu sunt compatibile cu folia triplustratificată stabilizată UV deoarece sunt bune conducătoare de electricitate și o deteriorează, creând zone de uzură sau chiar găurind folia. În plus, acestea anulează garanția care o dețineți pentru folie.

Dacă doriți oferte personalizate sau informații suplimentare legate de produsele Sere Transilvania, consultanții noștri vă stau la dispoziție!


Sursă articol: www.hortidaily.com
Sursă poze: arhiva Sere Transilvania
Acest articol a fost publicat inițial în data de: 29 Februarie 2016


Dacă doriți să citiți și alte articole precum "Sfaturi practice pentru îngrijirea foliei duble de acoperire a solarului", selectați una din următoarele categorii: EduSERE, Culturi, Sere și Solarii, Inovații, Eco sau Proiecte