Plante aromatice în solarul din curtea școlii

Unul din solariile realizate de echipa de la Sere Transilvania a ajuns, prin intermediul Fundației Noi Orizonturi, tocmai în satul Ruși din județul Sibiu. Aici, peste 100 de copii din trei sate, reuniți într-o tabără de vară, au instalat și amenajat în curtea școlii din Ruși solarul pentru plante aromatice.

Fundația Noi Orizonturi a organizat Tabăra ”Viața la țară” Slimnic 2019, cu sprijinul PEPCO România, la care participă 150 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani. Tabăra se desfășoară în perioada 15 – 26 iulie, iar programul este creat pentru a dezvolta încrederea în sine a tinerilor.

Școala din Ruși arată complet diferit după doar două zile în care copiii au derulat proiectul de amenajare și înfrumusețare. Elevii din Slimnic, Ruși și Veseud au pictat o clădire din curtea școlii, au desenat trasee educative, au creat băncuțe colorate din paleți și au amenajat solarul tip tunel.

tabara de vara

tabara de vara

”Începutul de an școlar 2019-2020 îi va surprinde cu siguranță în mod plăcut pe elevii, părinții și dascălii Școlii Ruși. Desenele de pe trotuar vor oferi oportunitatea unor jocuri didactice distractive, magazia renovată va atrage atenția ca spațiu devenit mai prietenos, iar mobilierul creat din paleți și cele două seturi de șah de grădină vor constitui de asemenea o mare atracție. Solarul și grădina cultivată vor avea utilitate în cadrul orelor de educație tehnologică și biologie. Copiii sunt foarte mândri că au putut contribui la înfrumusețarea curții și grădinii școlii. În baza unui proiect dezvoltat cu restaurante din Sibiu, ne propunem să livrăm plante aromatice acestora”, spune Cosmin Simtion, profesor de istorie la Școala Gimnazială din Ruși, care a participat la tabăra de vară.

colaj cu solar plante aromatice instalat de copii

colaj cu solar plante aromatice instalat de copii

Crearea grădinii pedagogice din curtea școlii i-a determinat pe elevi să se gândească și la valorificarea plantelor aromatice pe care le cultivă. Astfel, ei s-au gândit și la o mică afacere, propunându-și să vândă plantele aromatice în restaurante din Sibiu.

Elevilor le dorim o cultură bogată și diversă și succes la vânzarea plantelor!

Pozele și articolul au fost preluate parțial de pe websiteul sparknews.ro.
Acest articol a fost publicat inițial în data de: 22 Iulie 2019

Dacă doriți să învestiți într-o seră sau un solar profesional puteți solicita o ofertă detaliată la Sere Transilvania.

 

Dacă doriți să citiți și alte articole precum "Plante aromatice în solarul din curtea școlii", selectați una din următoarele categorii: EduSERE, Culturi, Sere și Solarii, Inovații, Eco sau Proiecte