5 idei creative de plasare sau utilizare a serelor/solariilor profesionale

Fiecare proiect de seră sau solar profesional care trece prin mâinile noastre este unic. Avem însă unele proiecte care au ieșit în evidență prin creativitatea de care au dat dovadă partenerii noștri prin modul în care au utilizat sau plasat structurile.

1. Solar pentru fluturi

Un proiect puțin mai vechi al nostru este un solar cu pereți verticali, achiziționat pentru Grădina Botanică din Galați. Solarul a fost transformat în mediul ideal pentru fluturi exotici, aceștia având o sursă de apă curată, dar și plante din habitatul lor natural.

Solarul a fost dotat cu acoperire cu folie dublă inflată, cu deschideri laterale manuale, cu plasă de umbrire și plasă anti-insecte. În solar sunt și senzori de temperatură și umiditate, pentru a se menține nivelele echilibrate pentru lepidopterele care locuiesc în el.

Solarul are de asemenea la un fronton un antreu care să asigure intrarea și ieșirea vizitatorilor, fără a perturba habitatul fluturilor.

colaj de poze cu solar transformat în mediu pentru fluturi

colaj de poze cu solar transformat în mediu pentru fluturi

 

2. Structuri alipite pentru cultivare și prezentare

Un proiect mai recent este cel din localitatea Kisvárda, unde clientul nostru a alipit un solar cu pereți verticali cu structură veche cu unul în stilul nou, creând astfel un solar bitunel. Solarul are un arc suplimentar după fronton, care asigură un spațiu de prezentare a florilor ornamentale cultivate.

Ambele solarii sunt echipate cu deschideri laterale, cu mese de cultură și cu plase de umbrire.

solar cu zonă de prezentare

solar cu zonă de prezentare

 

3. Seră multitunel pe un bazin de înot

Recent finalizat în Ungaria, acest proiect de seră multitunel a fost ridicat pe jumătare peste un bazin de înot. În zona de bazin plantele sunt protejate de materialul din interior, iar pe cealaltă jumătate este plasată pe jos plasă agrotextil.

Sera este dotată cu folie dublă inflată, cu ferestre la frontoane și cu deschideri laterale manuale. Deschiderile sunt de o parte și de alta a ușilor de acces spre piscina de plante ornamentale.

structura sera multitunel din otel galvanizat peste piscină

structura sera multitunel din otel galvanizat peste piscină

 

4. Solar peste pod pentru protejarea muncitorilor

Un alt proiect creativ și posibil și cel mai mediatizat, este solarul cu pereți verticali pus peste pasajul Fartec, care protejează muncitorii.

Solarul a fost plasat la începutul proiectului, deoarece se progresa foarte greu din cauza vremii. Astfel s-a instalat solarul, iar munca la construirea noului pasaj continuă.

solar pe pod pentru protectie

solar pe pod pentru protectie

 

5. Seră, spațiu de vânzare flori

O seră multitunel este acum un magazin de desfășurare din care se vând flori ornamentale și alte produse asociate. Având beton turnat, un modul al serei a devenit un magazin călduros și primitor, restul serei fiind utilizată pentru cultivarea florilor.

modul de sera pentru prezentarea florilor

modul de sera pentru prezentarea florilor

Concluzia este că, indiferent cât de inedit ar fi proiectul pe care îl aveți sau doriți să îl creați, vă ajutăm cu drag să îl finalizați.

 

Dacă doriți să citiți și alte articole precum "5 idei creative de plasare sau utilizare a serelor/solariilor profesionale", selectați una din următoarele categorii: EduSERE, Culturi, Sere și Solarii, Inovații, Eco sau Proiecte