Incalzire

Sistem de încălzire

În sere și solarii menținerea unei temperaturi constante și uniforme este esențială deoarece are un impact direct asupra culturii. Diverse boli în interiorul serelor și solariilor apar din cauza condensului, iar datorită unui sistem de încălzire profesionist, fermierii pot să păstreze temperatura suprafețelor de cultură peste temperatura punctului de rouă, prevenind formarea condensului.

 

Un sistem de încălzire poate aduce următoarele avantaje în spații protejate:

  • - extinde sezonul de creștere, fermierul va avea cultură pe toată perioada anului;
  • - reduce costurile pentru energie – crează curenți de aer și îmbunătățesc distribuția aerului pe lungimea întregii sere;
  • - mențin temperatura și păstrează umiditatea la nivele tolerabile;
  • - generează ca și produs secundar dioxid de carbon, care rezultă într-o producție cantitativ mai multă și calitativ mai bună – CO2 este „oxigenul” plantelor; studiile au demonstrat că odată cu creșterea cantității de CO2 a crescut și producția culturilor cu până la 20%.

 

Surse de energie pentru un sistem de încălzire în seră/solar

Gama largă de surse de energie – datorită faptului că există diferite modele de sisteme, care funcționează pe combustibili diferiți, fermierul poate să aleagă cel care este cel mai potrivit pentru situația lui. În general, se iau în considerare: disponibilitatea, costul, reglementările privind poluarea, cerințele de depozitare, cerințele echipamentelor și cerințele de întreținere.

 

Sere Transilvania vă pune la dispoziție următoarele tipuri de sistem de încălzire: