Rădăcini sănătoase și viguroase pentru 30 de specii diferite de plante

Compania Modagri produce plante ornamentale de exterior de aproximativ 40 de ani, datorită climei blânde din nordul Greciei și a experienței vaste a fondatorului său, dl. Aristeides Triantafyllou. Situată într-o vale verde frumoasă aproape de Salonic, compania livrează plante decorative în Grecia, Cipru și în regiunea Balcanilor de Vest.

Cultivând peste 30 de specii diferite de plante tinere, aceștia au avut nevoie să îmbunătățească sistemul de înrădăcinare și cel vegetativ, înainte de transplantarea în câmp deschis unde plantele cresc până la dimensiunea dorită.

Am căutat lumini LED cu spectrul exact pentru nevoile noastre. Așa am ajuns în mâinile capabile ale companiei Ambralight, care combină cunoștințele tehnice profunde cu flexibilitatea de a-și adapta lămpile la cerințele noastre.”

Pentru acest proiect ne-au fost propuse lămpile AE32 cu LED-uri Osram individuale, cu raport de 2 frecvențe roșii diferite – esențiale pentru un sistem puternic de înrădăcinare – și lumină albastră – necesară pentru a pregăti plantele tinere la șocul survenit atunci când acestea sunt transferate în câmp în afara serei.

radacini plante cultivate sub lumini
plante cu radacini sanatoare

Inginerul agronom Apostolos Findanis care coordonează proiectul subliniază:

Avem trei obiective principale: dorim ca plantele tinere să-și dezvolte mai repede și mai bine sistemul de înrădăcinare (în comparație cu condițiile noastre anterioare) și ne dorim un procent mai mare de succes la transplantarea plantelor în câmp deschis. Folosim astfel luminile LED dimineața devreme și seara când lumina soarelui nu este suficientă, pentru a oferi plantelor noastre un standard de 15 ore de lumină zilnic.”

Care sunt rezultatele după doar câteva luni de utilizare în primăvara anului 2022 folosind luminile LED AE32?

Observăm că plantele de rozmarin dezvoltă rădăcini puternice cu 10 zile mai devreme decât înainte, un avantaj considerabil pentru domeniul nostru!Dacă doriți să învestiți într-o seră sau un solar profesional, sau dacă doriți să echipați sera/solarul dumneavoastră cu lumini de creștere, puteți solicita o ofertă detaliată colegilor din departamentul vânzări a echipei Sere Transilvania.

 

Dacă doriți să citiți și alte articole precum "Rădăcini sănătoase și viguroase pentru 30 de specii diferite de plante", selectați una din următoarele categorii: EduSERE, Culturi, Sere și Solarii, Inovații, Eco sau Proiecte.