De ce să pun folie dublă pe sera sau solarul meu?

Ce este folia dublă?
Ar trebui oare să o folosim la sere și solarii?
Mulți se întreabă care ar fi avantajele foliei duble, dar majoritatea nu sunt încă pe deplin convinși de utilitatea acesteia.

Pe scurt, orice horticultor profesionist care dorește să cultive plante legumicole sau floricole în sere și solarii ar trebui să o folosească. Este un avantaj imens față de serele de sticlă (care practic nu rețin căldura deloc și sunt sensibile la grindină) și un mare avantaj față de folia simplă (într-un singur strat), care asigură un confort termic redus. Să le luăm pe rând:

Avantaj termic - peretele gonflabil permite câştiguri de temperatură la fel de bine în perioada rece ca şi în perioada caldă, diminuând astfel efectul de stres termic asupra culturii. În perioada rece peretele dublu poate salva aprox. +5/+7 grade Celsius față de temperatura exterioară.

Avantajul luminii - peretele dublu, cu pernă compactă de aer, favorizează difuziunea de lumină și are un coeficient de transmisie ridicat, 91 %.

Avantajul mecanic - peretele dublu, prin perna de aer dintre cele două folii diminuează efectul de uzură mecanică datorată vântului şi ameliorează astfel longevitatea foliei.

Toate aceste avantaje se traduc prin economii importante pentru cei ce încălzesc serele sau solariile (mii de euro la hectar la un singur sezon rece). Pentru cei ce nu încălzesc serele, dar doresc să aibă un start timpuriu în cultivarea plantelor, folia dublă permite pur și simplu la prelungirea perioadei de cultivare generând o recoltă mai bogată pe sezon.

Pentru a fi un fermier de succes nu trebuie să pierdeți din vedere avantajele folosirii foliei duble.
Folia dublă inflată se poate monta atât pe serele și solariile noi, cât și pe cele vechi - aceasta ca formă de modernizare. Sere Transilvania vă poate furniza elementele necesare modernizării acestora: folie profesională pentru agricultură, profile de aluminiu sau oțel galvanizat cu baghete de PVC pentru clipsarea foliei duble, pompe de aer cu sau fără senzori de presiune (presostat).

Pentru informații suplimentare sau oferte personalizate pentru produsele din gama Sere Transilvania, consultanții noștri vă stau la dispoziție!

 

Acest articol a fost publicat inițial în data de: 12 Martie 2015

 

Dacă doriți să citiți și alte articole precum "Beneficiile foliei duble pentru sere și solarii", selectați una din următoarele categorii: EduSERE, Culturi, Sere și Solarii, Inovații, Eco sau Proiecte