Micropilot pentru stâlp 80x80mm

142,80 EUR 120,00 EUR
Șurub de sol utilizabil pentru orice stâlp de 80x80mm. Șuruburile de sol, numite și micropiloți, sunt un as în mânecă pentru instalarea rapidă a structurilor de sere și solarii profesionale.

Șurub de sol utilizabil pentru orice stâlp de 80x80mm.

Șuruburile de sol, numite și micropiloți, sunt un as în mânecă pentru instalarea rapidă a structurilor de sere și solarii profesionale. Fiind unități pre-asamblate se reduce timpul de muncă și de montaj, iar instalare este foarte simplă: fără găurire, sudură sau utilaje grele!

Micropilotul este un tub cu filet, configurat specific după nevoi. Datorită acestui design, micropilotul este ușor de instalat în pământ prin înșurubare. Șuruburile de sol sunt zincate la cald, conform ISO 1461, atât pe interior cât și în exterior, ceea ce oferă rezistență la coroziune, durabilitate și o durată de viață mai lungă (până la 120 de ani). Unghiul de înclinare al filetului asigură o instalare rapidă și ușoară, iar suprafața totală a filetului asigură o capacitate portantă maximă.

Conul micropiloților:

- elimină distrugerea părții conice în condiții dificile de instalare
- nu trebuie afânat solul în timpul instalării micropilotului
- mai puțin predispus la deformare și permite trecerea ușoară prin obstacole în sol.

Avantajele șuruburilor de sol:

- economie de timp la lucrările de fundație
- pretabile pentru orice tip de sol
- montaj ușor
- rezistente la orice tip de climat
- micropiloții reduc cantitatea de deșeuri și impactul asupra mediului în timpul instalării și exploatării
- montaj rapid (se poate face cu orice mini excavator sau tractor care are cap de rotire)
- se pot reutiliza pentru o amplasare ulterioară

Pentru a înfileta micropiloții există mai multe soluții. Metoda de instalare depinde de condițiile solului și de lungimea micropiloților. Tipurile de instalare a micropiloților sunt: manuală, electro-mecanică sau hidraulic cu utilaje de construcții, explicate mai jos:

  1. Metoda manuală - o metodă de instalare care presupune participarea a mai multor persoane, utilizând o unealtă manuală specială (adaptor atașat la partea superioară a micropilotului, confecționat de instalator). Fiecare persoană ar trebui să împingă una din pârghii până când micropilotul este complet înfiletat în sol. Această metodă poate fi utilizată pentru micropiloți cu lungimea de până la 1500 mm (două persoane) sau până la 3000 mm (patru persoane).
  2. Metoda electro-mecanică - o metodă de instalare confortabilă, potrivită pentru o singură persoană. Poate fi folosită pentru locuri cu spațiu redus și pentru micropiloți cu lungimi de până la 3000 mm.
  3. Instalarea cu utilaje de construcții - o metodă de instalare profesională, potrivită pentru proiecte mari cu micropiloți foarte mari sau condiții de sol dure. Se pot alege din mai multe utilaje, cu un maxim de 14 rotații pe minut.